Tippsibula sordid

TIPPSIBULA sordid, mis on Võluaias müügil.


 TIPPSIBUL tipitakse peenrasse kuni 5cm sügavusele mulda maikuus pärast öökülmade ohu möödumist. Sooja mulda istutatud sibul ei lähe "putke" ehk ei õitse.




STUTTGARTER RIESEN 
Kõige tuntumast ja enimkasvatatud söögisibula sordist 'Stuttgarter Riesen' tippsibulast kasvab sügiseks suur lapik kollane söögisibul, mis säilib toatemperatuuril mitu kuud.

CUPIDO
Keskvarajane Stuttgarter-tüüpi hübriidsort. Sibulad ovaal-ümarad, väga hea ühtlase saagikusega, ilusa koorega. Pika säilivusega.

CORRADO 
Hariliku sibula uued Hollandist pärit varased sordid. Ümarovaalsed ja kuldkollase koorega. Sügiseks kasvatavad alla ühe sibula. Saagikad, sibulad on ilusa ühtlase kujuga. Tänu tugevale kuivsoomusele ja tihedalt kinnitunud lihakatele soomustele säilivad pikalt ja hästi. Mõlemad sordid sobivad ka kimbusibula kasvatamiseks. Proovige vahelduseks traditsioonilisele ‘Stuttgarter Riesenile’!

STURON 
Piklik-ümar sibul, tugevate juurte ja lehtedega ning hea säilivusega. Stuttgarter Rieseni häid omadusi täiendab suurem saagikus, parem putkumiskindlus ja parem säilivus. Sturon on siiani levinuim profisort kogu Euroopas ja seda eriti põhja pool.

SETTON 
Piklikümar kuni ümar sibul. Setton on edasi aretatud Sturonist, millega võrreldes on veidi hilisem, ümaram, putkumisele vastupidavam ja veelgi saagikam.

SNOWBALL 
Keskmise suurusega sibul, mis pole mõeldud pikemaajaliseks säilitamiseks. Kujult on Snowball pigem piklik, valge, paberit meenutava koorega. Võrreldes teiste söögisibulatega on sort magusama ja pikantsema maitsega, tihti kasutatakse mehhiko toitudes.

ŠALOTTSIBUL RED SUN 
Sobib tarvitamiseks värskelt, punasekoorelistest pesasibulatest vaieldamatult parim, kõrge saagikusega, ümara kuju ja punase koore, kuid valge viljalihaga sibul on suurepärase maitsega, sobib hästi salatitesse. Säilib hästi.

ŠALOTTSIBUL GOLDEN GOURMET 
Kollasekooreline kõrge kvaliteediga pesasibul. Sibul on ümar, säilib hästi, ei lähe kergelt putke, saagikas, kerge kasvatada. Maheda maitsega.














Kirjuta esimene kommentaar

Email again: